A legjobb lakáslízing!

1.000.000 Ft 20 évre havi 8.735 Ft
5.000.000 Ft 20 évre havi 41.194 Ft
10.000.000 Ft 20 évre havi 84.492 Ft
15.000.000 Ft 20 évre havi 127.826 Ft
20.000.000 Ft 20 évre havi 170.292 Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Lakáslízing kérdések

Utolsó frissítés: 2017-03-28
 

A leggyakrabban feltett lakáslízing kérdések

nem kapott választ?

Ide kattintva Ön is kérdezhet!

melyik a kedvezőbb a lakáshitel vagy a lakáslízing?

A törlesztőrészletet, a kamatokat és az igénylési feltételeket vizsgálva egyértelműen a lakáslíznig a kedvezőbb konstrukció a lakáshitellel szemben, azonban a lakáshitel előnye, hogy már a vásárláskor megszerezzük az ingatlan tulajdonjogát, nem csak a futamidő végén mint a lakáslízing esetében.

melyek a lakáslízing költségei?

A lakáslízing igénylése technikai értelemben nagyon hasonló egy lakáshitel igényléséhez a különbség annyi, hogy mivel tulajdonszerzés nem történik, az ezzel kapcsolatos költségeket sem kell megfizetni. Költségek: Értékbecslés (kb. 30.000 Ft), Közjegyzői díj (Milliónként kb.: 5.000 Ft), Szerződéskötési díj (Milliónként kb.: 10.000 Ft), Lízing illeték: Nyílt végű pénzügyi lízing esetén, ha használt lakás: 4 millió forintig a vételár 2%-a, a 4 millió forinti feletti rész után 6%. Ha pedig új a lakás akkor 15 millió forintig 0% azaz illetékmentes; 15 millió forint felett a 15 millió forint feletti rész 6%-a. Zárt végű pénzügyi lízing esetén használt és új lakás vásárlásakor egyaránt: a 4 millió forintig a vételár 2%-a, 4 millió forinti felett pedig a 4 millió feletti rész 6%-a.

mi az a maradványérték?

Lakáslízingnél lehetőség van maradványérték meghatározására. Amaradványérték csökkenti a vételárat és ezáltal a havi törlesztőt is, de a futamidő végén az ügyfél által egy összegben megfizetendő!

mit jelent az, hogy az ingatlan nem kerül a tulajdonomba?

A lízingelt ingatlan tulajdonlapjára nem került rá az Ön neve, ön nem szerez tulajdonjogot a NAV sem látja ezt vagyonaként, de a használati jog és az ebból eredő költségek / hasznok Önt terhelik / illetik. Nyílt végü pénzügyi lízing esetén a futamidő lejártakor választhatja ki, hogy kinek a tulajdonába kerüljön az ingatlan, zárt végű lakáslízing esetén a futamidő végén Ön lesz a tulajdonos!

lakáslízing jövedelemigazolás nélkül?

Mint ahogyan a lakáshitelnél, a lakáslízing esetében is követelmény az igazolható jövedelem, azonban már minimálbér igazolásával jóval nagyobb összeg igényelhető mint a lakáshitel esetében!

mire használható a lakáslízing kalkulátor?

Alakáslízing kalkulátor segítségével összehasonlíthatja a különböző bankok (lízingcégek) ajánlatait, valamint képet kaphat a várható havi lízingdíjról (törlesztő) és kamatról!

lehetséges-e a lakáslízinget előtörleszteni?

Természetesen a lakásvásárlási hitelhez hasonlóan itt is lehetőség van a lízing futamidő előtti törlesztésére. Ennek azonban költsége van amely lízingcégenként (bankonként) változó és a betörlesztett összeg százalékában van megadva!

mekkora a maximálisan felvehető lízingösszeg?

A maximálisan felvehető lízing összeget elsősorban az lízingelendő ingatlan értéke, másodsorban pedig a lízingbe vevő(k) jövedelme határozza meg! Forint alapú lízing esetében az ingatlan a forgalmi érték 80%-ig, euró alapú lízing esetén pedig a forgalmi érték 65%-ig terhelhető.

mekkora a maximális lakáslízing futamidő?

A jelzáloghitellel ellentétben a lízingnek, nicsen életkorhoz kötött lejárati ideje és a maximális futamideje 25 év!

igényelhető-e lakáslízing türelmi idővel?

Igen, azonban ezt csak abban az esetben ajánljuk ügyfeleinknek ha átmenet megoldást keresnek, ugyanis a türelmi idő lejártával a havi lízingdíj (törlesztő) drasztikusan megnövekedhet!

A forint vagy az euró alapú lakáslízing a kedvezőbb?

Az euró alapú lakáslízing ugyan alacsonyabb havi díjjal érhető el azonban csak azoknak ajánljuk akik euróban kapják a jövedelmüket és nem jelent számukra nagy megterhelést az árfolyamok 10-25%-os esetleges jövőbeni ingadozása. Hazánkban is valamikor majd bevezetésre fog kerülni az euró azonban a csatlakozási árfolyam ismeretének hiányában a biztosabb megoldás mindenképpen a kiszámítható forint alapú lízing!

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Lakáslízing kalkulátor 2011

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Használja Ön is ingyenes lakáslízing kalkulátorunkat és ismerje meg a piacon elérhető legkedvezőbb lakáslízing díjakat! A lakáslízing kalkulátor a felvenni kívánt lízingösszeg és a futamidő megadása után euró és forint alapú lakáslízinget is számol Önnek, az elérhető legolcsóbb törlesztővel és THM-mel!


Hozzászólás (5)

Lakáslízing önerő nélkül

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Lakáslízing önerő nélkül csak abban az egy esetben lehetésges, ha lehetőségünk van pótingatlant bevonni a lízing ügyletbe! Alap esetben ugyanis lakáslízing keretein bellül forint alapon az 80%-a, euró alapon pedig legfeljebb a 35%-a finanszírozható!


Hozzászólás (2)

Lakáslízing vagy lakáshitel? Melyik a jobb?

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Melyik a kedvezőbb konstrukció, a lakáshitel vagy a lakáslízing? Mivel mindkét finanszírozási formának megvannak a maga előnyei és hátrányai így mindenkinek más lehet a megfelelő. Ebben a bejegyzésben mindenre kiterjedően kísérletet teszünk a lakáshitel és a lakáslízing összehasonlítására.


Hozzászólás (1)

A lakáslízing igénylésének feltételei

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Lakáslízing igénylése esetén számos banki feltételnek meg kell felelnünk amelyek nagyrészt az összes magyar kereskedelmi banknál azonosak. Ebben a bejegyzésben nézzük meg, hogy 2011-ben melyek azok a törvényi előírások amiket mindenképpen tudnunk kell lakáslízing igénylése előtt!


Hozzászólás (3)

Lakáslízing illeték 2011

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

A lakáslízing egyedi tulajdonsága a hitellel szemben, hogy igénybevételekor az ingatlan nem kerül rögtön a lízingbevevő tulajdonába, hanem a tulajdonjog csak a futamidő végén kerül bejegyzésre. Ezzel összefüggésben felmerül a kérdés, hogy mikor kell és kinek a vagyonszerzési illetéket megfizetni az ingatlan után, valamint hogy az mekkora összegű?


Hozzászólás (0)