IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!Lakáslízing kérdések

Utolsó frissítés: 2017-03-28
 

A leggyakrabban feltett lakáslízing kérdések

nem kapott választ?

Ide kattintva Ön is kérdezhet!

melyik a kedvezőbb a lakáshitel vagy a lakáslízing?

A törlesztőrészletet, a kamatokat és az igénylési feltételeket vizsgálva egyértelműen a lakáslíznig a kedvezőbb konstrukció a lakáshitellel szemben, azonban a lakáshitel előnye, hogy már a vásárláskor megszerezzük az ingatlan tulajdonjogát, nem csak a futamidő végén mint a lakáslízing esetében.

melyek a lakáslízing költségei?

A lakáslízing igénylése technikai értelemben nagyon hasonló egy lakáshitel igényléséhez a különbség annyi, hogy mivel tulajdonszerzés nem történik, az ezzel kapcsolatos költségeket sem kell megfizetni. Költségek: Értékbecslés (kb. 30.000 Ft), Közjegyzői díj (Milliónként kb.: 5.000 Ft), Szerződéskötési díj (Milliónként kb.: 10.000 Ft), Lízing illeték: Nyílt végű pénzügyi lízing esetén, ha használt lakás: 4 millió forintig a vételár 2%-a, a 4 millió forinti feletti rész után 6%. Ha pedig új a lakás akkor 15 millió forintig 0% azaz illetékmentes; 15 millió forint felett a 15 millió forint feletti rész 6%-a. Zárt végű pénzügyi lízing esetén használt és új lakás vásárlásakor egyaránt: a 4 millió forintig a vételár 2%-a, 4 millió forinti felett pedig a 4 millió feletti rész 6%-a.

mi az a maradványérték?

Lakáslízingnél lehetőség van maradványérték meghatározására. Amaradványérték csökkenti a vételárat és ezáltal a havi törlesztőt is, de a futamidő végén az ügyfél által egy összegben megfizetendő!

mit jelent az, hogy az ingatlan nem kerül a tulajdonomba?

A lízingelt ingatlan tulajdonlapjára nem került rá az Ön neve, ön nem szerez tulajdonjogot a NAV sem látja ezt vagyonaként, de a használati jog és az ebból eredő költségek / hasznok Önt terhelik / illetik. Nyílt végü pénzügyi lízing esetén a futamidő lejártakor választhatja ki, hogy kinek a tulajdonába kerüljön az ingatlan, zárt végű lakáslízing esetén a futamidő végén Ön lesz a tulajdonos!

lakáslízing jövedelemigazolás nélkül?

Mint ahogyan a lakáshitelnél, a lakáslízing esetében is követelmény az igazolható jövedelem, azonban már minimálbér igazolásával jóval nagyobb összeg igényelhető mint a lakáshitel esetében!

mire használható a lakáslízing kalkulátor?

Alakáslízing kalkulátor segítségével összehasonlíthatja a különböző bankok (lízingcégek) ajánlatait, valamint képet kaphat a várható havi lízingdíjról (törlesztő) és kamatról!

lehetséges-e a lakáslízinget előtörleszteni?

Természetesen a lakásvásárlási hitelhez hasonlóan itt is lehetőség van a lízing futamidő előtti törlesztésére. Ennek azonban költsége van amely lízingcégenként (bankonként) változó és a betörlesztett összeg százalékában van megadva!

mekkora a maximálisan felvehető lízingösszeg?

A maximálisan felvehető lízing összeget elsősorban az lízingelendő ingatlan értéke, másodsorban pedig a lízingbe vevő(k) jövedelme határozza meg! Forint alapú lízing esetében az ingatlan a forgalmi érték 80%-ig, euró alapú lízing esetén pedig a forgalmi érték 65%-ig terhelhető.

mekkora a maximális lakáslízing futamidő?

A jelzáloghitellel ellentétben a lízingnek, nicsen életkorhoz kötött lejárati ideje és a maximális futamideje 25 év!

igényelhető-e lakáslízing türelmi idővel?

Igen, azonban ezt csak abban az esetben ajánljuk ügyfeleinknek ha átmenet megoldást keresnek, ugyanis a türelmi idő lejártával a havi lízingdíj (törlesztő) drasztikusan megnövekedhet!

A forint vagy az euró alapú lakáslízing a kedvezőbb?

Az euró alapú lakáslízing ugyan alacsonyabb havi díjjal érhető el azonban csak azoknak ajánljuk akik euróban kapják a jövedelmüket és nem jelent számukra nagy megterhelést az árfolyamok 10-25%-os esetleges jövőbeni ingadozása. Hazánkban is valamikor majd bevezetésre fog kerülni az euró azonban a csatlakozási árfolyam ismeretének hiányában a biztosabb megoldás mindenképpen a kiszámítható forint alapú lízing!

Tetszett az írás?
Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

Kapcsolódó bejegyzések:

Lakáslízing kalkulátor 2011

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Használja Ön is ingyenes lakáslízing kalkulátorunkat és ismerje meg a piacon elérhető legkedvezőbb lakáslízing díjakat! A lakáslízing kalkulátor a felvenni kívánt lízingösszeg és a futamidő megadása után euró és forint alapú lakáslízinget is számol Önnek, az elérhető legolcsóbb törlesztővel és THM-mel!


Hozzászólás (5)

Lakáslízing önerő nélkül

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Lakáslízing önerő nélkül csak abban az egy esetben lehetésges, ha lehetőségünk van pótingatlant bevonni a lízing ügyletbe! Alap esetben ugyanis lakáslízing keretein bellül forint alapon az 80%-a, euró alapon pedig legfeljebb a 35%-a finanszírozható!


Hozzászólás (2)

Lakáslízing vagy lakáshitel? Melyik a jobb?

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Melyik a kedvezőbb konstrukció, a lakáshitel vagy a lakáslízing? Mivel mindkét finanszírozási formának megvannak a maga előnyei és hátrányai így mindenkinek más lehet a megfelelő. Ebben a bejegyzésben mindenre kiterjedően kísérletet teszünk a lakáshitel és a lakáslízing összehasonlítására.


Hozzászólás (1)

A lakáslízing igénylésének feltételei

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Lakáslízing igénylése esetén számos banki feltételnek meg kell felelnünk amelyek nagyrészt az összes magyar kereskedelmi banknál azonosak. Ebben a bejegyzésben nézzük meg, hogy 2011-ben melyek azok a törvényi előírások amiket mindenképpen tudnunk kell lakáslízing igénylése előtt!


Hozzászólás (3)

Lakáslízing illeték 2011

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

A lakáslízing egyedi tulajdonsága a hitellel szemben, hogy igénybevételekor az ingatlan nem kerül rögtön a lízingbevevő tulajdonába, hanem a tulajdonjog csak a futamidő végén kerül bejegyzésre. Ezzel összefüggésben felmerül a kérdés, hogy mikor kell és kinek a vagyonszerzési illetéket megfizetni az ingatlan után, valamint hogy az mekkora összegű?


Hozzászólás (0)