A legjobb lakáslízing!

1.000.000 Ft 20 évre havi 8.735 Ft
5.000.000 Ft 20 évre havi 41.194 Ft
10.000.000 Ft 20 évre havi 84.492 Ft
15.000.000 Ft 20 évre havi 127.826 Ft
20.000.000 Ft 20 évre havi 170.292 Ft

Keressen minket!
Kövessen minket Facebook-on! Kövessen minket Twitteren is! Iratkozzon fel RSS csatornánkra! Írjon nekünk! Tegyen be minket a kedvencei közé!

office@grantis.hu

KÉRJE
DÍJMENTES
AJÁNLATUNKAT!
Ajánlatkérés
Tovább
Visszahívás kérés
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES HITEL TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáslízing vagy lakáshitel? Melyik a jobb?

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Melyik a kedvezőbb konstrukció, a lakáshitel vagy a lakáslízing? Mivel mindkét finanszírozási formának megvannak a maga előnyei és hátrányai így mindenkinek más lehet a megfelelő. Ebben a bejegyzésben mindenre kiterjedően kísérletet teszünk a lakáshitel és a lakáslízing összehasonlítására.

Érdemes talán az alapvető különbséggel kezdeni:

 • tulajdonjog: Míg a lakáshitelnél rögtön a vásárláskor a tulajdonunkba kerül a kiszemelt ingatlan, a lakáslízing esetében ez csak a futamidő végén történik meg. A lakáshitel így előnyös lehet annak aki saját ingatlant, lakóházat szeretne vásárolni,a lakáslízing pedig a bérbeadásra szánt ingatlanok, vagy az irodák megvásárlásnak lehet egy kiváló eszköze.
 • felhasználás: Lakáslízing kizárólag vásárlásra fordítható, míg a lakáshitel minden a lakással kapcsolatos kiadásra felhasználható, például felújításra, tulajdonjog vásárlásra, vagy akár építkezésre, bővítésre.
 • deviza: Lakáslízing jelenleg forint és euró alapon is igényelhető, lakáshitelt viszont törvényileg 2011-ben kizárólag forint alapon lehet felvenni. (Lakáshitelt euró alapon csak azt vehet fel aki rendelkezik legalább a minimálbér 15-szörösének megfelelő euróban kapott jövedelemmel, ez tehát csak kevés magyar ember kiváltsága.)
 • önerő: Forint alapú lakáshitel esetén a szükséges önerő minimum 25%, míg ugyanez az arány forint alapú lakáslízing esetén csak 20%!
 • futamidő: lakáshitel esetén általában a hitelnek az adós 70 legfeljebb 75 éves korában le kell járnia, ezzel ellentétben viszont a lízing életkori korlát nélkül igényelhető, így megfelelő megoldást nyújthat az idősebb korosztálynak!
 • BAR lista: Lakáshitel legalább fél éve rendezett Passzív BAR listával márigényelhető, lakáslízing esetében azonban bármilyen BAR listás státusz azonnali elutasítást jelent!

Az fenti feltételek alapján már Ön is nagyjából meg tudja határozni, hogy melyik az a finanszírozási módszer amely leginkább közel áll az elképzeléseihez! Azonban a pontosabb tájékoztatásért, valamint a testre szabott és ingyenes ajánlatunkért vegye fel kollégáinkkal a kapcsolatot, akik 1 munkanapon belül visszajeleznek Önnek!

Ajánlatkérés lakáslízingre!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Lakáslízing önerő nélkül
 • Lakáslízing illeték 2011
 • A lakáslízing igénylésének feltételei
 • Lakáslízing kalkulátor 2011


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Lakáslízing vagy lakáshitel? Melyik a jobb?

  Fogas Károlyné
  Lakáslízinget lehet igényelni ha még csak 1 hónapja dolgozom?
  Kedves Fogas Károlyné!
  Mind lakáshitel, mind pedig lakáslízing igényléséhez a bankok általában legalább 3 hónapos bejelentett munkaviszonyt kérnek, így javaslom, hogy    várjon 2 hónapot, de addig is kollégáink küldenek Önnek az e-mail címére egy bővebb tájékoztatót erről!
  2011.08.20.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu