IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáslízing illeték 2011

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

A lakáslízing egyedi tulajdonsága a hitellel szemben, hogy igénybevételekor az ingatlan nem kerül rögtön a lízingbevevő tulajdonába, hanem a tulajdonjog csak a futamidő végén kerül bejegyzésre. Ezzel összefüggésben felmerül a kérdés, hogy mikor kell és kinek a vagyonszerzési illetéket megfizetni az ingatlan után, valamint hogy az mekkora összegű?

A fizetendő illeték mértéke lakáslízing esetében ugyanakkora mint lakáshitelnél, azaz a vételár 4 millió forintig tartó részére 2%, a 4 millió feletti részére pedig 4%. Egy 10 millió forint értékű lakás esetében tehát (4 millió x 0,02 + 6 millió x 0,04)= 320 ezer forint!

Kivételt képez ez alól az új lakás vásárlása, amely a lakáshitelhez hasonlóan 15 millió forintig illetékmetes, a 15 millió forint feletti részre pedig 4%-ot kell fizetni, de legfeljebb 30 millió forintos értékhatárig!

Az illetékfizetés időpontja kizárólag attól függ, hogy nyílt- vagy zártvégű pénzügyi lízinget veszünk igénybe! Nyílt végű lízing esetén a lízingbevevő maga jelöli ki a tuklajdonos személyét a futamidő lejártakor, míg zárt végű pénzügyi lízing esetén egyedül ő lehet a tulajdonos.

Mivel tehát a nyílt végű lízing esetén csak a futamidő végén derül fény a tulajdonos személyére, logikus hogy csak a lejáratkor keletkezik illetékfizetési kötelezettség, szemben a zárt végűvel, ahol már a szerződéskötéskor meg kell fizetnie azt a lízingbevevőnek!

A honlapon található lakáslízing kalkulátor segítségével Ön is számolhat lízing havi törlesztőt magának, azonban ne feledje, hogy a lakáslízing igényléséhez forint alapon legalább 20%, euró alapon pedig 35% önerőt kell igazolnia!

Ajánlatot kérek lakáslízingre!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Lakáslízing vagy lakáshitel? Melyik a jobb?
 • Lakáslízing kalkulátor 2011
 • A lakáslízing igénylésének feltételei
 • Lakáslízing önerő nélkül


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu