IDÉZET

"Ne azt tedd félre a megtakarításodba,
ami megmarad a költéseid után,
hanem költsd azt, ami megmarad
a megtakarításaid után."

- Warren Buffet

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

A lakáslízing igénylésének feltételei

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

Lakáslízing igénylése esetén számos banki feltételnek meg kell felelnünk amelyek nagyrészt az összes magyar kereskedelmi banknál azonosak. Ebben a bejegyzésben nézzük meg, hogy 2011-ben melyek azok a törvényi előírások amiket mindenképpen tudnunk kell lakáslízing igénylése előtt!

 1. Az első és legfontosabb kritérium a megfelelő önerő nagysága. Forint alapú lakáslízing esetén minimum a vételár 20%-ával, euró alapú lízing konstrukció esetén pedig legalább a vételár 35%-ával megegyező összegű önerőt szükséges igazolni a bank / lízingcég felé!
 2. A jövedelmet tekintve, feltétlenül szükséges a legalább 3 hónapja fennálló bejelentett munkaviszony, valamint ajánlott a majdani törlesztő legalább háromszorosával megegező havi rendszeres jövedelem. Lakáslízing már ennél kevesebb jövedelemmel, vagy akár minimálbérrel is igényelhető, azonban a legjobb feltételeket és kamatokat megfelelő összegű jövedelemigazolással kaphatjuk meg!
 3. Az adósnak mindenképpen be kell töltenie a 18 éves életkort, és személyét tekintve vagy devizabelföldinek vagy pedig az európai unió devizakülföldi állampolgárának kell lennie.
 4. Ha magánszemély, ha vállakozó mindeképpen rendezett pénzügyi háttérrel kell rendelkeznie, azaz nem semmilyen formában szerepelhet a BAR lsitán, vagy külföldiek esetében a Credit Bureau rendszerében! Ezen kívüla bankok szintén elutasítási okként tartják nyilván az aktív APEH-,közüzemi illetve illeték tartozást, amelyet így mindenképpen rendezni kell a lízing igénylés előtt!
 5. Végül pedig a lízingre vonatkozó feltételek tekintetében a minimális lízing összeg 5 millió forint lehet, a futamidő pedig legalább 5 év!

Amennyiben a fenti feltételeknek mind megfelel, és lakáslízinget szeretne igényelni a legkedvezőbb feltélekkel, akkor spóroljon időt pénzt és utánajárást! Keressen minket és kezdje a legjobb ajánlattal! Kollégáink készséggel segítenek Önnek egy személyre szabott ajánlat összeállításában és az ügyintézés összes terhét is leveszik a válláról!

Ajánlatot kérek lakáslízingre!

 

 

 

 

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Lakáslízing vagy lakáshitel? Melyik a jobb?
 • Lakáslízing kalkulátor 2011
 • Lakáslízing illeték 2011
 • Lakáslízing önerő nélkül


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  A lakáslízing igénylésének feltételei

  Jó Károly
  Ismerősöm hitelt vett fel lakásfelújításra, de sajnos közbejött probléma miatt, nem lett felújítás és a pénzt másra használta fel.. Nem tud számlákat bemutatni. A törlesztéseket rendben teljesíti. Mi történik ilyenkor? Hogy lehet ezt jóvátenni?
  Tisztelt Jó Károly!
  Amennyiben az ügyfél, a  lakáscélú felhasználást utólagosan nem tudja igazolni a bank különböző szankciókat alkalmazhat. Megemelheti a THM-et büntetőkamat kiszabásával, illetve fel is mondhatja a szerződést. Az hogy pontosan mi lesz a következmény, bankonként változó, de érdemes ezt nem megvárni, hanem már most megkezdeni a tárgyalásokat a bankkal.
  2013.04.14.

  Deák Ferenc István

  A lakáslízing igénylésének feltételei

  K.Luca
  Üdvözletem! Érdeklődni szeretnék, hogy minimum értékhez van-e kötve az ingatlan értéke.3 millió forint lenne az ingatlan eladási ára és nem megyeszékhelyen található,hanem egy kis községben.Így is van mód lízingre?
  Kedves K.Luca!
  Ilyen alacsony értékű ingatlant nem hiszem, hogy elfogad bármelyik bank fedezetként, általában a minimális érték a 4-5 millió ft. Esetleg az Otp-nél lehet próbálkozni, de lehet, hogy a kis község miatt nem finanszírozható terület lesz.
  2013.02.27.

  Deák Ferenc István

  A lakáslízing igénylésének feltételei

  Gáspár Katalin
  Szép jó estét! Annyi lenne a kérdésem, hogy lakáslízingesekre is vonatkozik ez az új árfolyamrögzítés vagy azt csak a lakáshitelesek vehetik igénybe? Üdvözlettel: G.K.
  Kedves Gáspár Katalin!
  Mivel az árfolyamrögzítés feltétele, hogy az ingatlan az Ön tulajdonában legyen, ezért sajnos a lakáslízingelők nem vehetik igénybe ezt az áátmeneti könnyítési lehetőséget!
  2011.09.12.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu