Frissítve: 2013.04.14

1.000.000 Ft 20 évre havi 8.765 Ft
5.000.000 Ft 20 évre havi 41.927 Ft
10.000.000 Ft 20 évre havi 80.126 Ft
15.000.000 Ft 20 évre havi 121.765 Ft
20.000.000 Ft 20 évre havi 158.236 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáshitel összehasonlítás

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

A megfelelő lakáshitel kiválasztásával, rengeteg időt, pénzt és fáradságot takaríthatunk meg, ugyanakkor mivel egy több tíz évig tartó szerződést írunk alá, a lakásvásárlási hitel mindenki számára egy nagyon komoly elkötelezettséget is jelent. Érdemes tehát körültekintően eljárni a konkrét lakáshitel, valamint az ügyintézésben segítséget nyújtó hiteliroda kiválasztásánál, ha ugyanis "reflexből" a hozzánk legközelebb lévő, vagy a barátunk által javasolt bankot választjuk ki, előfordulhat, hogy súlyos pénzeket bukunk el.

A hitel összehasonlítást a legjobb, ha hozzáértő szakemberek végzik nekünk, azonban néhány hasznos ismeret birtokában bárki otthon is elvégezthet egy egyszerűsített lakáshitel összehasonlítást. Ehhez kívánunk mi most néhány hasznos támpontot adni.

A lakáshitel összehasonlítás ismérvei:

Tapasztalataink szerint az első és legfontosabb szempont ami döntő az embereknél a megfelelő lakáshitel kiválasztásakor az a:

 • Havi törlesztőrészlet nagysága: Kézenfekvő dolog, hogy egy 20 éves hitelt, aszerint értékelünk, hogy az mennyibe kerül nekünk havonta. Oldalunk jobb oldalán található lakáshitel kalkulátorunk segítségével Ön is közelítő képet kaphat, hogy hogyan alakulnának lakáshitelének törlesztői, amennyiben minket választ, és a piacon elérhető legkedvezőbb lakáshitelt veszi fel. A felvenni kívánt htelösszeg megadásakor arra figyeljen, hogy az ne legyen magasabb, mint a megvásárolni kívánt ingatlan forgalmi értékének 75%-a, ugyanis a magyar törvények 2011-ben minimum 25%-os lakáshitel önerő meglétét írják elő. A havi törlesztő kiszámolása után azt mondhatnánk, hogy meg is van a legkedvezőbb lakáshitel, azonban van itt még néhány paraméter amit érdemes figyelembe venni:
 • THM: A Teljes Hiteldíj Mutató már a lakáshitel járulékos költségeit is figyelembe veszi (Mit tartalmaz a THM? - PSZÁF), azaz ez már pontosabban számszerűsítehtővé teszi a tényleges költségeket, az "apró betűs részekkel együtt". A THM százalékban van megadva és azt fejezi ki, hogy évente mennyit fizetünk rá a hitelre, azaz a hitel árát, a ráfizetés mértékét fejezi ki évekre lebontva. A legkedvezőbb kamatozású, ezáltal pedig THM-ű hitelek az államilag támogatott hitelek, hiszen ezek kamatfizetésének egy részét az állam átvállalja, ezek feltételeiről bővebben az Államilag támogatott lakáshitel részben olvashat.
 • A maximális futamidő és az ehhez kapcsolódó banki elvárás is fontos szempont lehet. A legtöbb kereskedelmi banknál a hitel lejáratakor az ügylet szereplő nem lehet idősebb 70 évesné. Nem mindegy azonban, hogy a lakáshitelt nyújtó bank a maximális futamidőt a legidősebb vagy a legfiatalabb ügylet szereplő életkorához köti. Ha ugyanis van egy 55 éves anyuka és egy 30 éves gyermek, akkor az első esetben a futamidő maximum 15 év lehet, míg a másodikban akár 35 év is! Ez a küklönbség a havi törlesztőben több tízezer forintot is jelethet!
 • Kezdeti költségek: Számos bank hirdet kezdeti költség elengedési akiót, amelyben átvállalja az értékbecslést, a közjegyzői- és a földhitvatali díjak egyikét vagy mindegyikét. Első hallásra valóban sábító lehet a "0 ft-os hitelfelvétel", azonban minden esetben alaposan vizsgáljuk meg fenti 3 feltételt is ugyanis, nem sokat érünk egy 100 ezer forintot kezdeti spórolással ha a magasabb törlesztő miatt évente bukunk ugyanennyit.
 • A kereskedlmi bank politikája: Azaz, hogy az adott bank hogyan viszonuyl ügyfeleihez egy esetleges törlesztési nehézség, vagy későbbi szerződésmódosítás esetén, milyen gyakran változtatja a kamatokat, és a szerződést egyoldalúan, egy szóval az összes apró betűs és rejtett dolog. Ez az amibe sajnos az átlag ügyfél alig lát bele, ugyanakkor viszont adott esetben rengeteg dolog múlhat a bank "hozzáállásán".

A fentiekből látható tehát, hogy a piacon lévő lakáshitelek korrekt és midnenre kiterjeő összehasonlítása nem is olyan egyszerű feladat, ezért ha Ön is szerene biztosra menni és valóban az Ön számára legjobb lakáshitelt felvenni, bátran kérje díjmentes segítségünket, és mi 1 munkanapon belül megkeressük Önt és az összes terhet levesszük a válláról!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Diákhitel - Okos dolog már az iskolában hitelfelvételre nevelni a jövő nemzedékét?
 • Lakáshitel BAR listásoknak
 • Cafeteria másképp: Fizesse a cége a lakáshitelét!
 • Lakáshitel igénylésének feltételei 2011
 • Lakáshitel kalkulátor 2017


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu