Frissítve: 2013.04.14

1.000.000 Ft 20 évre havi 8.765 Ft
5.000.000 Ft 20 évre havi 41.927 Ft
10.000.000 Ft 20 évre havi 80.126 Ft
15.000.000 Ft 20 évre havi 121.765 Ft
20.000.000 Ft 20 évre havi 158.236 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáshitel önerő nélkül

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

A válság előtt kiemelkedően népszerű önerő nélküli, azaz 100%-ban finanszírozott lakáshitelek mára teljesen eltűntek a  piacról! Minden kereskedelmi bank törvényileg megszigorította hitelezési szabályait, ennek értelmében pedig a minimálisan elvárt lakáshitel önerő 25%-ra változott, azaz az ingatlan forgalmi értékének legfeljebb 75%-a finanszírozható lakáshitelből! Lakáshitel önerő nélkül a legritkább esetben néhány kereskedelmi banknál még igényelhető, de csak nagyon szigorú feltételek mellett. Ilyen esetben a bank pótingatlan bevonását, valamint kiemelkedően magas jövedelem igazolását írja elő a hitelfelvevőnek!

A kiegészítő ingatannak nem kell feltétlenül a hiteligénylő tulajdonában lennie, azonban a tulajdonos(okat) mindenképpen bele kell vonni a lakáshitel ügyletbe. Ugyan nekik a jövedelmükkel nem kell felelni a jelzáloghitel visszafizetéséért, azonban ez mégis tovább nehezíti az önerő nélküli lakáshitelezés megvalósítását.

Az elvárt lakáshitel önerő megléte mellett nagyon fontos a megfelelő öszegű jövedelem igazolása is, amely a legtöbb bank esetében a törlesztő összegének legalább hármoszorosával megegyező havi jövedelem az ügylet szereplőitől összesen. Néhány kereskedelmi bakn esetében elegendő a minimálbér igazolása is, azonban ilyenkor vagy a szükséges önerő aránya lesz magasabb, vagy a kamatszint lesz magasabb.

Ami viszont minden bankra egyaránt igaz, hogy a rendezett hitelmúltat nagyon szigorúan megkövetelik! Ennek értelmében Aktív BAR listával, illetve APEH-, közüzemi vagy bármilyen hiteltartozással lehetetlen lakáshitelhez jutni. Passzív BAR listások is csak abban az esetben igényelhetnak lakáshitelt, ha a tartozás már legalább 6 hónapja rendezésre került!

Használja lakáshitel kalkulátorunkat a pontos törlesztők megismerésére, illetve ha ingyenes lakáshitel előszűrést, és gördülékeny, szakszerű és megbízható lakáshitel ügyintézést szeretne, akkor kérje díjmentes ajánlatunkat, és mi 1 munkanapon belül 18 bankot versenyeztetünk Önnek a legjobb ajánlatért!

Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Diákhitel - Okos dolog már az iskolában hitelfelvételre nevelni a jövő nemzedékét?
 • Lakáshitel BAR listásoknak
 • Lakáshitel kalkulátor 2017
 • Lakáshitel összehasonlítás
 • Lakáshitel igénylésének feltételei 2011


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Lakáshitel önerő nélkül

  Zsolt
  Több helyen is olvastam, hogy a 25% önerő pótingatlan bevonásával helyettesíthető. Arra nem találtam példát, hogy ez a gyakorlatban hogyan is működik. Nekem saját tulajdonú, kb. 7,5-8 millió Ft értékű ingatlanom van, tehermentes. Másik családi ház vásárlását tervezzük feleségemmel, amelynek értéke kb. 15-16 millió Ft. A kérdésem az, hogy ilyen esetben hogyan történik a hitel igénylése: a két ingatlan értéke összeadódik, és ennek a 75%-a vehető fel hitelként, vagy a saját ingatlan értéke fölötti rész a hitelösszeg?
  Kedves Zsolt!
  A két ingatlan értéke összeadódik, és ennek a maximum 75%-a vehető fel!
  2013.01.27.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu