Frissítve: 2013.04.14

1.000.000 Ft 20 évre havi 8.765 Ft
5.000.000 Ft 20 évre havi 41.927 Ft
10.000.000 Ft 20 évre havi 80.126 Ft
15.000.000 Ft 20 évre havi 121.765 Ft
20.000.000 Ft 20 évre havi 158.236 Ft

Keressen minket!

06 1 58 58 555

office@grantis.hu

VEGYE FEL
VELÜNK A
KAPCSOLATOT!
Érdeklődés tárgya:
Tovább
LiveZilla Live Help

INGYENES MEGTAKARÍTÁSI TANÁCSADÁS, EGY KATTINTÁSSAL!

Az ország bármely területén, így akár az Ön otthonában vagy irodájában is díjmentes személyes tanácsadást biztosítunk Önnek. Garantáljuk, hogy ez a 1,5 óra, élete egyik legjobb befektetése lesz!


 

PÉNZÜGYI BEJEGYZÉSEK

Néhány percben, tömören.
 

Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

Utolsó módosítás: 2011.09.15.

A válság hatására 2011-ben a teljes hazai jelzáloghitelezés drasztikusan megszigorodott, ezért ha Ön a közeljövőben lakás vásárlását tervezi, akkor nem árt ha tizstába van az alábbi dolgokkal:

 • személyi feltételek: Lakáshitelt minden 18. életévét betöltött devizabelföldi felvehet aki rendelkezik igazolható jövedelemmel, és a hitel lejáratakor nem tölti be a 70.évet
 • megfelelő devizanem: Lakáshitelt igényelni 2010 nyarától mostanáig, kizárólag forint alapon lehetett, azonban 2011.július 1.-jén hatáylba lépett egy törvény, amely ismét megengedi a kereskedelmi bankoknak a deviza alapú lakáshitelezést. A törvény szerint euró alapú lakáshitelt azt vehet fel, aki euróban kapja a jövedelmét és akinek ez a jövedelem eléri a minimálbér 15-szörösét!
 • megfelelő önerő: A minimálisan elvárt lakáshitel önerő 2011-től törvényileg 25%, lakáslízing esetén pedig 20%, azaz a forgalmi érték maximum 75% / 80%-a finanszírozható hitelből vagy lízingből!
 • állami támogatás: 2011-ben nincsen már szocpol, fél szocpol sem, egyetlen állami támogatás maradt a kamattámogatott lakáshitel, amelyrüől bővebben itt olvashat!
 • megfelelő jövedelem: Nincsen már jövedelemigazolás nélküli hitelfelvétel sem, minimálbérrel még elérhetők korlátozott lehetőségek, azonban a legbiztosabban és a legkedvezőbb feltételek mellett a törlesztőrészlet legalább háromszorosával megegyező összjövedelem igazolása mellett lehet lakáshitelhez jutni. Ezt a jövedelmet az adósnak és adóstárs(ak)nak összeadva kell igazolniuk.
 • megfelelő ingatlan: A bank által megfelelőnek értékelt, tehermentes, rendezett tulajdoni szerkezetű ingatlan is szükséges, a lakáshitel felvételéhez. Ez alapesetben a megvásárolandó ingatlan, amelyre a jelzálogjogot bejegyzik, de ügylettől függően a bank kérhet pótingatlan bevonását is hasonló feltételekkel. Ez azonban nem az alapeset, csak valamilyen feltétel elégtelensége mellett kerülhet szóba ( kevés önerő, kesvés jövedelem, stb.)
 • megfelelő bank és hiteliroda: A legkedvezőbb lakáshitel kiválasztásához feltétlenül szükséges egy olyan szakértő, aki az Ön igéneinek és élehetőségeinek ismeretében felelősségteljesen választ bankot, segít az adásvételi szerződés összeállításában, valamint a teljes lakáshitel ügyintézésének lebonyolításában. Kérje Ön is lakáshitel ajánlatunkat és mi a teljes lebonyolításon felül az előszűrést is díjmentesen elvégezzük, annak érdekében, hogy Önnek csak az aláírással kelljen "fáradoznia"!
Személy
Kapcsolódó bejegyzések:

 • Cafeteria másképp: Fizesse a cége a lakáshitelét!
 • Lakáshitel kalkulátor 2017
 • Diákhitel - Okos dolog már az iskolában hitelfelvételre nevelni a jövő nemzedékét?
 • Lakáshitel BAR listásoknak
 • Lakáshitel összehasonlítás


 • Tetszett az írás?
  Kérdése van?SZAKÉRTŐNK VÁLASZOL »

  Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

  Harbach Tímea
  Tisztelt Deák Ferenc István! Egy kérdésben szeretném a segítségét kérni. A párommal szeretnénk lakáshitelt felvenni használt lakás vásárlására, ami nem rendelkezik minden szüksége berendezéssel. A kérdésem az lenne, hogy van e lehetőség a lakásvásárlásra felvett hitel összegéből bútorvásárlásra is? A választ előre is köszönöm Harbach Tímea
  Tisztelt Harbach Tímea!
  A lakáshitel alapvetően az ingatlan megvásárlására fordítható, így a további kiadásokra ez nem használható fel, kivéve ugye akkor, ha a felvett hitelösszeg nagyobb mint és a vételár - önerő, tehát a hitel egy bizonyos része kerülhet szabad felhasználású részként a szerződésbe.

  2014.04.11.

  Deák Ferenc István

  Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

  Tóth András
  Üdvözlöm! Lakáshitelt szeretnék felvenni,de a fizetésemet nem folyószámlára kapom.Munkáltatói igazolást tudok felmutatni.A lakás értéke amit szeretnék venni kb 6,5 millió forint és én 3,5 millió forint önerővel rendelkezem.Elképzelhető,hogy megkapom a hitelt?Köszönöm!Tóth András
  Tisztelt Tóth András Úr!
  A folyószámlára érkező fizetés a legtöbb banknál sajnos alapfeltétel. Az önerő mennyisége rendben van de nagy rá az esély, hogy a jövedelmet legalább 3 hónapig folyószámlára kell utaltatni!
  2013.08.18.

  Deák Ferenc István

  Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

  Soponyai Veronika
  Tisztelt Deák Úr! A kérdésem a következő lenne,melyre köszönettel elfogadom az Ön tanácsát.A párommal használt lakás vásárlás előtt állunk,melyhez hitelre is van szükségünk-jelen esetben 6millió forintra,hány százalék önerőre számíthatunk,illetve ennyi összeget igényelhetünk-e,ha kettőnk nettó jövedelme kb.180000ft? Pót ingatlant nincs lehetőségünk biztosítani. Mik lehetnek a lehetőségeink ? Köszönettel :Soponyai Veronika
  Tisztelt Soponyai Veronika!
  Lakásvásárlás esetén legalább a vételár 25%-a a törvényileg elvárt önerő aránya az összes magyar kereskedelmi bank esetében. Az igényelhető összeg tehát legfeljebb a vásárolandó ingatlan 75%-a, azonban általánosságban azt is el lehet mondani, hogy a várható törlesztő az összesen igazolható jövedelem legfeljebb 30-40%-ig mehet. 180.000 Ft-os összes igazolható jövedelem esetén így maximum havi 60-70 ezer forintos törlesztővel számolhatunk, amely hozzávetőlegesen 7-8 Millió Ft értékű lakáshitel 20 éves futamidejű havi törlesztője. A további előszűréshez pontosabb adatokra lenne szükségem, amelyhez kérjük töltse ki rövid ajánlatkérőnket!
  2013.07.26.

  Deák Ferenc István

  Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

  Kövér Gábor
  Üdvözletem! Kövér Gábor vagyok,jelenleg Németországban dolgozom,pár hónapon belül szeretnék lakást vásárolni,sajnos mivel csak ritkán és keveset tartózkodom itthon ezért az egyik kérdésem az lenne,hogy mennyi az átfutási ideje egy hitelintézésnek? A másik kérdésem pedig,hogy csak az itthoni béremről tudok munkáltatói igazolást kérni,ami nem túl sok kb 60.000ft,de megkeresem az 1000-1500 eurót havonta,erről bankszámlakivonatot tudok mutatni és bérpapírt,nem fog így elutasítani a bank? Azt még hozzátenném,hogy maximum 3-3.5 millióra lenne szükségem. Előre is köszönöm a választ, üdvözlettel:Kövér Gábor
  Tisztelt Kövér Gábor Úr!
  Az eddigi tapasztalatok alapján az átlagos átfutási idő egy lakáshitel esetén 4-6 hét. Ha német nyelvű munkáltatói igazolást és bankszámlakivontatot is fel tudunk mutatni, akkor nagy valószínűséggel találunk finanszírozó bankot aki ezt elfogadja! 

  2012.11.27.

  Deák Ferenc István

  Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

  Nagy Judit
  Tegye fel kérdését... 50 éves vagyok és egyedülálló. Rokkantsági ellátást kapok, összege 67000 ft plusz alkalmi munka 10000 ft. 4000000 ft-ért szeretnék lakást venni az önrész 1500000 lenne. Kaphatok e hitelt ha nincs ingatlanfedezet és adóstárs.
  Tisztelt nagy Judit!
  Lakáshitel esetében a fedezet maga a vásárolni kívánt Ingatlan. Az Ön esetében nem is az adóstárs hiánya ami a nehézség lesz, hanem az Ingatlan alacsony értéke. 4 millió forint értékű Ingatlant nem is tudom, hogy van-e olyan bank amelyik elfogad hitelfedezetként. A minimális forgalmi érték ugyanis a legtöbb helyen 5-7 millió forint.
  2012.05.07.

  Deák Ferenc István

  Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

  Molnár Alexandra
  Szép napot kívánok Én:Molnár Alexandra vagyok lenne pár kérdésem.Kik kaphatnak lakáshitelt?Mi kell hozzá?Itt konkrétan mindenre gondolok Kor,Munkahely ideje.Mi szeretnénk venni egy régi paraszt házat nekünk ahhoz kellene a hitel.Erről szeretnék egy részletes hosszabb tájékoztatást kapni!!!Az összeg 2 millió forint lenne.Mennyi lenne a havi törlesztőrészlet? Köszönettel:Molnár Alexandra
  Kedves Molnár Alexandra!
  Lakáshitel igénylésének a feltételeiről minden fontos információt megtalál a lakáshitel menüpontuknban vagy ide kattintva: Lakáshitel feltételek
  2012.04.20.

  Deák Ferenc István

  Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

  Szokolik Gergely
  Tisztelt Deák Úr! Azt szeretném megtudni, hogy a jelenlegi helyzetben lakáshitel igényléséhez mekkora összegű alapbér szükséges? Előre is köszönöm válaszát! Szokoilk Gergely
  Tisztelt Szokolik Úr!
  Lakáshitelhez, a magyar bankok által elvárt jövedelem legalább a várható törlesztőrészlet kétszerese, de optimális esetben a háromszorosa, az ügyletszereplőkre vetítve összesen. Például egy 10 millió forintos, 20 év futamidejű lakáshitelhez, adósnak és adóstársnak legalább 200, de inkább 300 ezer forintot szükséges igazolniuk havonta, amely függ az eltartottak számától és az egyéb kiadásoktól is. Bővebb információkért és ingyenes lakáshitel ügyintézésért is forduljon hozzánk bizalommal!
  2012.01.25.

  Deák Ferenc István

  Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

  Szűcs Karina
  Üdvözlöm!
  Azt szeretnémkérdezni, hogy olvastam a honlapukon a befektetéssel kombinált lakáshitelről, és hogy ezt melyik banknál lehet igényelni mert ahol eddig voltam ott mind azt mondták hogy megszűnt!
  Tisztelt Szűcs Karina!
  Valóban a befektetéssel kombinált lakáshitelek mára a legtöbb kereskedelmi bank kínálatából eltűntek, azonban az általunk "látszat halasztásnak nevezett" konstrukcióval még mindig elérhető egy hasonló hatás, ráadásul az bármelyik bank bármelyik hitele mellé becsatolható! Amennyiben bővebb információra van szüksége küldünk egy részletes tájékoztatást erről!
  2011.09.09.

  Deák Ferenc István

  Lakáshitel igénylésének feltételei 2011

  Darovics Zsolt
  Tisztelt Uram!
  17 millió forintos budapesti lakáshitelhez mekkora önerő szükséges? önerő nélkülis meg tudom venni a lakást?
  Válaszát előre is köszönöm: Darovics Zsolt Kálmán
  Tisztelt Darovics Zsolt Úr!
  Lakáshitel esetében a bankok által elvárt önerő legalább 25%, így tehát egy 17 millió forint értékű ingatlanhoz minimum 4,25 millió forint önerő szükséges. Önerő nélküli lakáshitel abban az egy esetben lehetésges, ha Ön tud még pótingatlant bevonni az ügyletbe! További információkért kérje díjmentes ajánlatunkat és kollégáink bármilyen kérdésben segíteni fognak Önnek!
  2011.09.08.

  Deák Ferenc István

  Kérdezzen Ön is!  Kérjük, írja a képen látható kódot a mellette található mezőbe.

  Deák Ferenc István

  Pénzügyi tanácsadó

  Készséggel válaszol kérdéseire!

  mobil: +36 70 942 0090
  e-mail: deakfi@konnyuhitel.hu